Лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев продължават с

...
Лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев продължават с
Коментари Харесай

Василев обещава догодина минималната заплата да стане 900 лева

Лидерите на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков и Асен Василев не престават с предизборната си обиколка. През последните дни от партията твърдят, че като се спрат " кражбите и нередностите, завещани от ГЕРБ ", могат да довършат започнатото по време на ръководството им. " Целта е България да има пари за по-високи приходи – пенсии и заплати, както и за огромни инфраструктурни планове ", обявиха от ПП пред симпатизантите си. Василев акцентира, че минимална заплата от 900 лв. още през 2023 година е измежду главните цели на групировката.

" Започнахме работа по пет моста над река Дунав, за които единствено се приказва от години. Трябва да ги довършим ", каза бившият министър председател Кирил Петков по време на срещата си с жители в Свищов. " Цяла Северна България е изолирана, тъй като няма и автомагистрала “Хемус ", добави той.

В Русе Петков увери, че задачата на Политическа партия е до 4 години пенсиите да могат да стигнат 900 лева " Когато успяхме да ограничим потока на част от парите към джобовете на няколко строителни компании, се оказа, че има средства най-малко за някои обществени ограничения. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече в сравнение с държавните управления на ГЕРБ за последните 12 години – с цели 55%. Не е задоволително, само че е невиждано. Обидно е, че цяло потомство в България беше под линията на беднотия ", уточни някогашният министър председател. Мостовете над Дунав също бяха съществена тематика на диалог с русенци. " След 12 години неизпълнени обещания от ГЕРБ, единствено за седем месеца в ръководството ние направихме първите стъпки и дружно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните изследвания ", добави експремиерът.

Асен Василев и лидерът на листата на Политическа партия в Ямбол Мирослав Иванов се срещнаха с хората в града, където Василев обърна внимание на ловджийски дом “Ормана ” – знак на политиката от последните 12 години. Той означи, че съвсем 1 млн. лева, държавни пари са вложени за постройка, която се употребява от 5 индивида, вместо да се оправи болничното заведение на Ямбол и да се ремонтира пътят към Елхово. " Регионален приоритет е новата болница. За нея осигурихме 13,5 млн. лева и отстранихме всички нередности, които ни бяха завещани от ГЕРБ и попречиха строителството ", съобщи Мирослав Иванов.

Асен Василев регистрира, че измежду дилемите на Политическа партия след 2 октомври e минималната заплата да се дефинира по формула 50% от междинната, или още следващата година да стигне 860-900 лева Според него, в случай че партията извърши програмата си, за четири години пенсиите могат да се удвоят. А Антикорупционната комисия най-сетне би трябвало да стартира да извършва функционалностите си.

Василев разяснява и цените на горивата. " Заслуга за рухването на цените имат международните пазари ", означи той и добави, че " Лукойл " работи по този въпрос от предишното лято, когато кабинетът на Политическа партия вкара проверка в компанията. " Лукойл "  има рафинерии в няколко страни от Европейски Съюз, измежду които и България. Тъй като имат мощна позиция на българския пазар, имахме диалози с тях, че цената на тези пазари би трябвало да е най-ниска ", обясни някогашният финансов министър.

Той отговори на обвиняванията на политическите съперници, че по веригата се губи 1 лев на литър гориво и обещанията на съперниците им, че в случай че вземат властта, бензинът ще бъде 2,70 лв.. " Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам по какъв начин ще създадат бензина 2,70 лева». Василев направи прилика с цените в Унгария, Италия и Румъния, където са другите рафинерии на " Лукойл " – а те оферират нефт на същите цени. " И там ли крадат по левче? ", попита той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР